- dean
- 0 Коментарів
Оксалатні камені
Рекомендавано вживати:
- нежирні м’ясо та рибу
- вершкове масло
- рослинні жири
- крупи
- хлібобулочні вироби
- овочеві суп
- кольорову капусту
- кавун
- баклажани
- моркву
- огірки
- фрукти
- ягоди
- із зелені петрушка в даному випадку підходить найбільше
- можна пити відвари та чаї з додаванням петрушки
Не рекомендовано:
листові овочі (щавель, шпинат, ревінь), буряк, томати, селеру, редис, квасоля, соя, горох, брюссельську капусту, гриби, журавлину, сливи, червону смородину, інжир, шоколад, цукерки, желатин, перець, гострі приправи, какао, алкоголь, кава, солоні сири, м’ясні бульйони, ковбаси, холодець, копчену рибу
Фосфатні камені
Рекомендовано вживати:
- м’ясні вироби
- рибу
- м’ясні і рибні бульйони
- ікру
- вершкове і рослинне масло
- каші на воді
- макаронні вироби
- запіканки
- гриби
- цукор і солодощі
- чай
- кавун
- відвар шипшини
Не рекомендовано:
копченості, консерви, молоко, сир, яйця, молочні каші, хлібобулочні вироби з пшеничного борошна, овочі, овочеві супи, борщі, свіжі фрукти, алкоголь, гострі закуски і приправи
Уратні камені
Рекомендовано вживати:
- молочні супи та каші
- вершкове і рослинне
- масло
- риб’ячий жиркрупи
- чорний хліб
- кориця
- кріп
- петрушка
- зелень
- свіжі овочі
- фрукти
- цукор
- солодощі
- чай
- кава
- ягідні соки
- журавлина
Не рекомендовано:
жирні сорти м’яса, риби, наваристі м’ясні і рибні бульйони, консерви рибні, шпинат, щавель, гриби, томати, шоколад, винні ягоди, сливи, яблука, червона смородина, какао, міцний чай, кава, алкоголь.